Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Yeni Yıl Özgün Tebrik Kartları Sergisi Açıldı

“Yeni Yıl Özgün Tebrik Kartları Sergisi” Sanatsever Galeri’de yoğun katılımla açıldı. 50'ye yakın sanatçının 200’ü aşkın küçük ölçekli işlerinin yer aldığı serginin gelirinin hepsi Kendi Yolunu Farket Destek Derneği'nce öğrencilere burs olarak verilecek. 23 Aralık 2023 tarihinde açılan sergi 15 gün süreyle gezilebilecek.

Sergi düzenleyicilerinden Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Umut Germeç:

“İlk olarak 2000 yılında, Beyoğlu Kelepir Kitabevinde açtık “Yeni Yıl Özgün Tebrik Kartları” sergisini. İzleyen yıllarda da Beyoğlu’da değişik mekanlarda sürdürdük. Çanakkale’de de 2013 yılından başlayarak Sardunya adlı mekanda gerçekleştirdik, bu özel sergimizi.  Son üç yıldır, Çanakkale’mizin ilk özel sanat galerisi olan Sanatsever’e konuk olduk.

Son yıllarda sanat malzemelerinin fiyatlarının aşırı artması nedeniyle öğrencilerimizin yaşadığı sorununun, eğitimi de olumsuz yönde etkilediğinin tanığıyız. 50’yi aşkın sanatçı, 23 Aralık 2022 tarihinde Sanatsever’ de açtığımız “Yeni Yıl Özgün Tebrik Kartları Sergisi”ne Çanakkaleli sanatseverleri; küçük ölçekli ama sanat anlayışımızı temsil eden, çeşitli teknik özelliklerdeki özgün yapıtlarımızdan; sembolik fiyatlarla edinmeleri için davet ettik.  Sergimiz oldukça ilgi gördü. Bize paydaş olan, sergimizin düzenlenmesine destek veren Kendi Yolunu Farket, Destek Derneği aracılığı ile serginin bütün geliriyle öğrencilere burs sağlandı.

Bu yıl da yine Kendi Yolunu Farket, Destek Derneği ve ÇOMÜ GSF’nin destekleriyle Yeni Yıl Özgün Tebrik Kartları sergimizi Sanatsever galeride gerçekleştiriyoruz. 50'ye yakın sanatçının i200 ü aşkın küçük ölçekli işlerinin yer aldığı serginin gelirinin hepsi Kendi Yolunu Farket Destek Derneği'nce öğrencilere burs olarak verilecek.

Özgün olanın bilincinde olmamak bir kültürel birikim sorunudur. Özgün sanat yapıtı edinmek önemli bir ayrıcalıktır. Çanakkaleli sanatseverlere bu bağlamda önemli bir olanak sunuyoruz. Sergilerken mandallarla ipe astığımız tebrik kartlarının hepsi orijinal, sanatçıların elinden çıkmış, ıslak imzalarını barındıran ve sanat yordamlarını bütünüyle yansıtan işlerdir. Yeni yılda sevdiklerimize verebileceğimiz en değerli armağanlar olacaktır.” Açıklamasını yaptı.

Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Yemenicioğlu Negir ise görüşlerini:

“Kendi Yolunu Farket Destek Derneği ile işbirliği içinde gerçekleştirdiğimiz "Yeni Yıl Tebrik Kartları "sergimizin açılışında; sanatçılar, öğrenciler ve sanatseverler bir araya geldi. Bence, sanat eğitiminde kuşakları buluşturan ve yetişmekte olanlarla dayanışmayı amaçlayan etkinliğimiz sürdürülebilirlik kavramına anlamlı bir örnek oluşturuyor. Diğer yandan etkinliğin sanat eseri edinmeye yaptığı çağrı da bir o kadar önemli. Bedri Rahmi'nin yıllar önce aynı düşüncelerle açtığı sergilerden ilhamla, büyük hocanın yolunda ve onun ruhuyla hayata geçirilen sergide, boyutları küçük, değerleri büyük olan çalışmalarımızı izleyenlerin beğenisine sunduk. Sergiden elde edilecek gelir ise ÇOMÜ öğrencilerine burs olacak... Sergi 15 gün açık, görmek isteyen dostlara duyurulur.” şeklinde dile getirdi.