Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Resim Bölümü Mezunu Büşra Aydagün’ün Başarısı

.

Resim Bölümü 2021 yılı mezunu Büşra Aydagün, ulaşılabilir sanat alternatifi olarak yola çıkan ve her yıl yeni sanatçıların üretimleriyle gelişen Mamut Art Project’in 2022 seçkisinde yer aldı.

Beş jüri üyesi tarafından seçilen sanatçılar arasında bulunan Büşra Aydagün, çalışmalarını Çanakkale’nin Alçıtepe köyündeki atölyesinde sürdürüyor. Yaşadığı yerdeki ağaçlarla ve dallarla tanışıp onlarla süren iletişiminin izlerini yüzeylere aktarıyor. Çalışmalarında ağaçları nasıl ele aldığını şöyle açıklıyor: “Ağaçlarla olan iletişimim onların “bir”leriyle yani dallarla başladı. Pandeminin başlamasıyla birlikte köye taşınmam ve hayatımdaki insanların yerini ağaçlara vermem birçok şeyi değiştirdi. Başlarda ağacın duygusal gücünden korkmuştum. Bu durum boyaya karşı zaafımla birlikte beni plastik deneyler yapma aşamasında geliştirdi. İfadelerine ve dokularına kendimi kaptırdığım dalların, düşünmeden fakat kararlı hareketlerine yakınlaşabilmek için birçok boya denemesinde bulundum. Bu plastik tutumla farklı boyalar kullanıp, boyanın içine ek malzemeler ekleyip, dokuyla izleyiciye yaklaşmaya çalıştım. Uzaklaşıp baktığımda yüzeydeki çabam tinsel dünyadan kaçamadığımı fark ettirdi. Atölyede geçirdiğim süre boyunca pencereden tanık olduğum dünyada, yükseklerden sıkılıp dallarını toprağa uzatmış eriğe, karşı komşunun artık hiç uğramadığı bahçesinde sıralanmış kavaklara ve her gün rüzgarı bahane edip camımı tıklatan cevize daha yaşayarak bakabildim. Hepimizin içinde yaşadığı izleriyle bize en yakın Doğu Mitolojisini incelediğimde burada yaşadığım hislerin köklerine doğru indim. İnsanların varoluşundan varacağı ütopyalara kadar ağacın dallarıyla ilerleyen bir yol. Hepimiz onun üstümüzdeki rollerine çeşitli hikayelerle tanık olduk.”

Büşra Aydagün’ün çalışmalarının da yer aldığı Mamut Art Project sergisi 26 – 30 Ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul Yapı Kredi Bomontiada’da görülebilecek.