Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Resim Bölümü ile Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi İç Paydaş Toplantısı

.

6 Kasım 2023 tarihinde, Resim Bölüm Başkanlığınca, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur TÜRKMEN, Nedime Hanım Yerleşkesindeki makamında ziyaret edilmiştir. İç paydaş toplantısı kapsamındaki ziyaret, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan DALOĞLU ve beraberinde Doç. Umut GERMEÇ ve Dr. Öğr. Üyesi Ezgi YEMENİCİOĞLU NEGİR’in katılımıyla gerçekleşmiştir.

Toplantıda Prof. Dr. Uğur TÜRKMEN; sanat disiplinleri arasındaki ilişkinin güçlendirilmesine yönelik estetik bütünlüğün önemine dikkat çekerek, Resim Bölümü ile ortak çalışmaların gerçekleştirilmesi dileklerini ifade etmiştir. İş birliği önerileri, toplantıya katılan Resim Bölümü öğretim üyeleri tarafından memnuniyetle karşılanmış, Nedime Hanım Yerleşkesinin kültür-sanat etkinlikleri için uygun alana sahip olduğu ve bu kapsamdaki etkinlikler için gereken mekân ihtiyacına cevap verebileceği dile getirilmiştir. Üniversitemizin kentin merkezinde yer alan Nedime Hanım Yerleşkesinin halkla bütünleşecek etkinliklerin yapılmasına dair ideal bir ortam sağlayacağı düşüncesiyle müzik disiplini ile birlikte resim sanatına dair görsel etkinliklerin planlanması görüşülmüştür.

Ayrıca önümüzdeki yıl için, Resim Bölümünün düzenleyeceği etkinliklerin Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin yıllık olarak hazırladığı programda yer alması görüşülmüştür. Disipinlerarası çalışmalar açısından işbirliği fırsatları yaratan ve oldukça verimli geçen toplantı, sanatsal bakımdan revize edilebilecek mekânların gezilmesi ve olası sergileme yöntemlerinin değerlendirilmesi ile sona ermiştir.