Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hakan Daloğlu'nun "Betondarbe" Adlı Kişisel Sergisi Açıldı

.

Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hakan Daloğlu’nun “Betondarbe’’ adlı kişisel resim sergisi 4 Ocak 2024 tarihinde Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi'nde açıldı. 

Çağdaş Sanatlar Galerisi’nin 30’uncu, 2024 yılının ise ilk sergisi olan "Betondarbe", belediye tarafından 1. yılını geride bırakan deprem felaketlerinde yaşamını yitirenlere ve sevdiklerini kaybedenlere adandı. Sergi açılışında konuşan Başkan Kurt, “Sanatın iyileştirici gücünün farkındayız ancak bu kez, en çok sanatın belleğine ve ‘hatırlatıcı’ gücüne ihtiyacımız var. Unutmayalım ki aynı acılarla bir kez daha sınanmayalım. Unutmayalım ki daha fazla insanımızı deprem nedeniyle kaybetmeyelim” dedi. 

Prof. Dr. Hakan Daloğlu ise açılış konuşmasında, "Betondarbe" Resim Sergisinde, Mimar Sinan Üniversitesi Sanatta Yeterlilik kapsamındaki çalışmalarının büyük bir kısmının yer aldığını söyledi. Sergide yer alan eserlerin yaklaşık 20 yıllık bir zaman diliminin eserleri olduğunu vurgulayan Daloğlu, “Büyükşehirlerde gezdirilmesini istediğim bir sergi. Bu sergileri kamusal alandaki sergileme mekanlarında, demokratik özgürlüğün olduğu mekanlarda sergilemeye çalışacağım. Büyükşehir olarak, ilk sergimizi Eskişehir’de yapmış olduk. O nedenle Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a çok teşekkür ederim” diye konuştu. Sanatçıların çağın tanığı olduğunu belirten Daloğlu, sanatçının bu tanıklığı kolay gerçekleştirmediğini kaydetti. “Bir sanatçı insan olarak önce mutluluğu arar. Sanatçı olarak da zorbalığa karşı başkaldırmak ister. Daloğlu, “sanat özgürlüğün en pik noktası dediğimiz, en iyi ifade araçlarından biri. Gösterdiği kadar gizliyor, gizlediği kadar da gösteriyor. Umarım, o gizlediklerini de siz burada daha rahat şekilde zaman içinde anlamış olursunuz” şeklinde konuştu. 
https://www.odunpazari.bel.tr/guncel/haberler/genel-haberler/betondarbe-sanatseverlerle-bulustu