Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Dünya Çevre Günü Etkinlikleri Kapsamında “Sanatta Geri Dönüşüm Seyyar Baskı Atölyesi” Gerçekleştirildi

.

Üniversitemiz Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğü, Kepez Belediyesi ve Kolin Otel iş birliğiyle düzenlenen Dünya Çevre Günü Etkinlikleri kapsamında 11 Haziran 2024 tarihinde “Sanatta Geri Dönüşüm Seyyar Baskı Atölyesi” Kepez Belediyesi Halk Kafe’de gerçekleştirildi. Atölye çalışmasının yürütücülüğü; Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğü Danışma Kurulu Üyesi ve Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mert Yavaşca, Arş. Gör. Ayşe Ekici, Resim Ana Sanat Dalı mezunu Dr. Selin Perk ve Resim Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Mert Ateş tarafından yapıldı.

Atölye çalışmasının bir bölümünde katılımcılara atık kağıtların dönüştürülerek yeniden kâğıt haline getirilme süreci gösterilirken diğer bölümünde atık meşrubat ambalajları ile çukur baskı kalıpları hazırlanarak deniz canlıları temalı çalışmalar üretildi.

Etkinliklere; Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Yeşil Dönüşüm Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Dilvin İpek, Yeşil Dönüşüm Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Didem Saygın, Kepez Belediyesi Çalışanları, Üniversitemiz akademisyenleri, öğrenciler ve Çanakkaleliler katıldı.