Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Dr. Öğr. Üyesi Güliz BAYDEMİR KATKAR'ın "Arka Bahçe" Adlı Kişisel Sergisi Açıldı

.

Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Güliz BAYDEMİR KATKAR'ın "Arka Bahçe" adlı kişisel sergisi, 19 Ekim 2022 tarihinde Çanakkale Anadolu Hamidiye Tabyası "Hangar" bölümünde açıldı. Serginin açılışına Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. 

Güliz BAYDEMİR KATKAR, insan ve doğa ilişkisini irdelediği "Arka Bahçe / Backyard" adlı sergisinde güvenli alanlarımız olan evlerimizde özlemini duyduğumuz özgür ve doğal yaşamın kurgusal inşasını, kendini ve tüm çevresini örgütleyebilen insanoğlunun tarih öncesi çağlardan bu yana şehirler inşa ederek konfor alanını genişletirken, günümüzde endüstrileşmeyle birlikte doğaya olan yabancılaşması üzerinden ele alıyor. 

Sanatçı, tuval resminin eşliğinde çeşitli inşaat ve dekorasyon ürünlerini içeren hazır nesnelerle oluşturduğu asamblaj, kolaj, enstalasyon ve fotoğraf gibi farklı medyalardaki yapıtlarında doğal/yapay ikiliğini izleyiciye aktarırken malzemeyi manipüle ederek dönüşen bağlamını temsil, taklit, benzerlik, inşa ve entropi kavramları üzerinden sorguluyor.

Sergi 13 Kasım 2022 tarihine kadar görülebilecek.