“Cumhuriyet Değerleri” Tümsek Baskı Çalıştayı, Yoğun Katılımla ÇOMÜ GSF Sergi Salonunda Gerçekleştirildi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yılı anısına düzenlenen çalıştaya, ÇOMÜ GSF öğretim elemanları ve öğrencileri katıldılar. Önceki yıllarda “Hep Yenidir, Çiçeklidir Cumhuriyet” başlığıyla düzenlenen tümsek baskı çalıştaylarında kazınmış kalıpların da bez çantalara, tişörtlere ve kağıtlara basıldığı çalıştayda, öğrenciler yeni kalıplar da kazıyarak bastılar.

Yürütücülüğünü Doç. Umut Germeç ve Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Yemenicioğlu Negir’in yaptığı çalıştay, Doç. Umut Germeç’in tümsek baskıyı, tümsek baskının Anadolu kültüründeki yerini ve bir cumhuriyet aydını olarak Bedri Rahmi Eyuboğlu’nun tümsek baskı tekniği olarak “yazmacılık” ile ilgili yaklaşımını içeren sözlü sunumuyla başladı. Çalıştaya katılan Doç. Alican Metin, Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Yemenicioğlu Negir, Öğr.Gör. Vahit Novruzov ve Öğr.Gör. Metin Balcı öğrencilerle kendi pratiklerini paylaştılar.  Katılan bütün öğrencilerin tümsek baskı konusunda bilgilendiği ve deneyim kazandığı, 27. 10. 2022 tarihinde, 14.00-17.00 saatleri arasında yapılan çalıştay sonucunda üretilen, “Cumhuriyet Değerleri” konulu baskı resimler ay sonuna kadar ÇOMÜ GSF Sergi Salonunda görülebilir.

Haberin fotoğraflarına ulaşmak için tıklayınız.