97 Yıla 97 Yapıt 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Uluslararası Sanal Sergisi Gerçekleşti

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılını 97 yapıtla karşılıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılı bütün yurttaşlarımıza kutlu olsun! Cumhuriyet devrimleriyle toplumsal ve ekonomik alanda yapılan atılımlarla sağlanan gelişmeyle, emperyalizme karşı verdiği savaşta yorgun düşmüş yurttaşlarımızın yüzü gülmüş, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediğince “az zamanda çok ve büyük işler” başarılmıştır. Yine Atatürk’ün anlatımıyla: “Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir.”

“97 Yıla 97 Yapıt” sergimiz yurdumuzun birçok üniversitesinin güzel sanatlar fakültelerinden ve yurtdışından sanatçı öğretim üyelerinin yoğun ilgisiyle karşılandı. “97 Yıla 97 Yapıt” başlığı gereği yapıt ve sanatçı sayısı 97 olarak belirlenmişti. Bu nedenle 97. yapıttan sonra sergimize katılım için başvuran, yapıtlarını sergileyemediğimiz sanatçılara üzüntülerimizi bildirir, gösterdikleri ilgi için teşekkürlerimizi sunarız.

Sergi sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.