Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

“18 Mart Desen/Gravür Sergisi 13” Açıldı

.

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. Yıldönümü Anısına, bu yıl 13.sü düzenlenen “18 Mart Desen / Gravür Sergisi”, 22 Mart 2024 Cuma günü, saat 17.00’da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Nedime Hanım Konağı Yerleşkesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Sergi Salonu’nda açıldı.   Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü öğretim üyeleri Doç. Umut GERMEÇ ve Dr. Öğr. Üyesi Ezgi YEMENİCİOĞLU tarafından düzenlenen sergide; Resim Bölümü öğretim elemanlarının, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin ve mezunlarının çalışmaları izleyenlere sunuldu. Açılışa Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur TÜRKMEN, Resim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan DALOĞLU ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Yaptığı açılış koşmasında Doç. Umut GERMEÇ: “18 Mart işgale karşı yurdumuzu savunan kahramanlarımızca dünya tarihine kazınmış, ‘antiemperyalizmin ve barışın’ simgesidir. Kurtuluşun ve kuruluşun simgesidir. Başta büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Çanakkale’yi geçilmez kılan şehitlerimizi saygıyla anıyor, anıları önünde eğiliyoruz.’18 Mart’ üniversitemizin de adını aldığı tarih. 13 yıldır 18 Mart haftasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü öğretim üyelerimizin, öğrencilerimizin ve mezunlarımızın katılımıyla desen/gravür sergisi düzenliyoruz. Bu yılki sergimiz 33 sanatçının desen ve gravürlerinden oluşmakta. Bu sergiye emek veren, yapıtlarıyla katılan değerli sanatçılara ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunarız. Bu yıl sergimizi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Sergi Salonunda gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Kentimizde sergiler açacağımız mekânların çoğalmasını diliyoruz” dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur TÜRKMEN ise Nedime Hanım Konağı Yerleşkesinde ağırlıklı olarak çocuklara yönelik eğitim yapıldığını ve bu alanda çalışmalar yapacak öğrencilere kapılarının her zaman açık olduğunu belirtti. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ni bir galeri gibi değerlendirme hedeflerine değinen TÜRKMEN, buranın yılın her günü ziyaret edilebilecek bir sanat merkezi olmasını gönülden istediğini dile getirdi.

Açılışın ertesi günü Nedime Hanım Konağı’nı ziyaret eden İlber ORTAYLI, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur TÜRKMEN ve Doç. Dr. Umut GERMEÇ ile “18 Mart Desen / Gravür Sergisi”ni de gezdi.

Sergi 22 Mart-10 Nisan 2024 tarihleri arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Nedime Hanım Konağı Yerleşkesi’nde ziyaret edilebilir.

 

SERGİYE KATILANLAR:

Canan ATALAY Aktuğ, Işıl ARTUÇ, Melek AYDIN, Bartu AYYILDIZ, Hüseyin BABACAN, Güliz BAYDEMİR, Soner CİVRİZOĞLU, Hakan DALOĞLU, Enis Malik DURAN, Ayşe EKİCİ, Umut GERMEÇ, Batu GÖKÇE, Aren KAÇAR, Ayşenur KAHRAMAN, Melike KARADEMİR, Yağmur Ebru METİN, Ezgi YEMENİCİOĞLU NEGİR, Vahid NOVRUZOV, Esin OK, Eren ÖZ, Mehmetcan ÖZDEMİR, Ayşen ÖZKEN, Erdal SEZER, Betül TARHAN, Murat TURAN, İmren ŞENOL, Mert YAVAŞCA, Eda Nur YAVUZAY, Hakan YELEŞ, Bahar YILDIZ, Cansu YILMAZ, Sezen YILMAZ, Ogün YÜCEL