Çevrimiçi Mezuniyet Sergisi 2021

2020-2021 MEZUNİYET SERGİSİ

2020-2021 Bahar Dönemi mezun olan öğrencilerimizle son üç yarıyılda derslerimizi çevrimiçi olarak, uzaktan yürüttük. Öğrencilerimiz için olduğu kadar, plastik sanatlar alanında eğitim veren biz öğretim elemanları için de zorlu bir süreçti. Zorluklar bazen yaratıcı çözümlere ve yeni bulgulara götürür bizleri.  Uygulama yapmak için atölye koşuları, özel alet ve araçlar gerektiren derslerimize ilişkin dijital ortamı verimli bir biçimde kullanmanın yöntemlerini araştırdık, bulguladık.  Atölyelerde çektiğimiz videolar aracılığı ile uygulama derslerimizi destekledik.  Resme, plastiğe, desene, tasarıma ilişkin eleştirilerimizi, önerilerimizi, öğrencilerimizin dosyalarına yüklediği görselleri dijital ortamda resim programlarına taşıyıp, üzerlerinde; program araçlarını kullanarak gösterdik.

Atölye koşulları ve özel donanım gerektiren dersler için öğrencilerimiz de evlerinde çeşitli yaratıcı buluşlar gerçekleştirdiler. Covid 19 salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalar gereği, evlerinde bulabildikleri malzemelerle şaşırtıcı sonuçlara ulaştılar.  Gravür Teknikleri dersinin atölye donanımı olmaksızın işlenmesi oldukça zordur.  Tümsek Baskı tekniğinde, kalıba özel yapılmış kauçuk merdane ile boya verilir. Bir öğrencimin, kedilerin dökülen tüylerini almak için kullanılan silikon merdanenin bu iş için uygun olduğunu deneyerek bulması, önemli bir sorunu çözüme kavuşturmuştur. Seramik ve Cam Bölümü öğrencilerinin uzaktan eğitim sürecinde, evlerinde ne denli sorunlarla karşılaştıklarını ve bölüm öğretim elemanlarının çözüme yönelik desteklerini de alarak, üstesinden geldiklerini; mezuniyet sergimizde yer alan başarılı çalışmalarından anlıyoruz.

Bütün mezunlarımız ÇOMÜ- GSF ailesinin birer gözde bireyidir. Mezun olmaları biz öğretim elemanları için var olan sorumluluk bağını daha da güçlendirmiştir.  Sanat alanında atacakları her adımda yanlarımda olacağımızı, iletişime açık olacağımızı ve başarılarıyla her zaman gurur duyacağımızı içtenlikle bildiririz. Yolları açık olsun. Bizim kapımız kendilerine hep açık olacak.

Bu yılın mezunları arasında, 3,75 not ortalamasıyla üniversitemizin 3.’sü, fakültemizin 1.’si seçilen Meral UCEL KERİMOĞLU’ un Resim Bölümü öğrencisi olduğunu gururla ifade etmek gerekmektedir.

Aynı zamanda Resim Bölümü 1.’si de olan Meral UCEL KERİMOĞLU’ nu, 3,69 not ortalamasıyla Çisem OĞRAŞ ve 3,52 not ortalamasıyla İbrahim PAKSOY izlemektedir.  Mezun veren diğer üç bölümümüzde öğrencilerimizin dereceleri aşağıdaki gibidir:

Seramik ve Cam Bölümü 1. Mücahit Mustafa TALİGACİ 2. Hilal ÇEBAR 3. Gizem ADATEPE,

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü 1. Begüm EROĞLU 2. Güler CENGİZ 3. İlayda ŞAN

Tekstil Tasarımı Bölümü 1. Kübra YAZI 2. Betül CEBECİ 3. Selen ÖZTÜRK

Sevgili öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Doç. Umut GERMEÇ

Sergi linki: https://gsf.comu.edu.tr/arsiv/etkinlikler/cevrimici-mezuniyet-sergisi-2021-r621.html

T.C.

Güzel Sanatlar Fakültesi