Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı Ek Yerleştirme

10 Kasım 2021

Kesin Kayıtlar*

11-15 Kasım 2021 / 08.30-17.00 *

*Kayıt hakkı kazanan adayların Kesin Kayıtları, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrenci İşlerinde hafta içi mesai saatleri içerisinde şahsen yapılacaktır.

Yüksek Öğretim Kurulu kararıyla, Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alımı yapan bölümlere ek yerleştirme hakkı tanınmıştır.

Bu nedenle, Güzel Sanatlar Fakültesi plastik sanatlar bölümlerinde 2021-2022 eğitim - öğretim yılında boş kalan kontenjanlar için Özel Yetenek Sınavı ile ek yerleştirme yapılacaktır. Pandemi koşulları nedeniyle 2021-TYT puanı 140 ve üzeri olan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

Ek Yerleştirme sınavına girmek isteyen adaylar, 4-5 Kasım 2021 tarihleri arasında başvuru sistemi üzerinden başvurularını yapabilirler. Başvuru sistemi 5 Kasım 2021 tarihi saat:16:30'a kadar açık kalacaktır.

BAŞVURU SİSTEMİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Ek yerleştirme sınavları 9 Kasım 2021 tarihinde Güzel Sanatlar Fakültesinde yapılacaktır.

SINAVA GİRECEK ADAYLARIN YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGE, ARAÇ VE GEREÇLER

Belgeler

- ÇOMÜ GSF Özel Yetenek Sınavları Giriş Belgesi (Başvuru sisteminden alınacaktır).

- Fotoğraflı, onaylı Özel Kimlik Belgesi (Yalnızca Nüfus Cüzdanı ve süresi geçerli Pasaport özel kimlik belgesi olarak kabul edilecektir).

*Eksik belge ile gelen adaylar sınava kabul edilmeyeceklerdir.

Sınavda Gerekli Araç ve Gereçler:

-Yumuşak uçlu kurşun kalemler, tükenmez kalem ya da dolmakalem, silgi, kalemtıraş, 2 adet klips.

- 50 x 70 cm. boyutlarında sert bir altlık/duralit.

- Adayların sınavdan en az 1 saat önce fakültede bulunması gerekmektedir. -

- Adaylar B kapısından sınava alınacaktır. -

-Sınavlar 330 numaralı atölyede yapılacaktır.-

Detaylı bilgiye ekteki Özel Yetenek Sınavları Ek Yerleştirme Kılavuzundan ulaşabilirsiniz.

863-2021-2022-ozel-yetenek-sinavlari-ek-yerlestirme-uy.docx